Friday, 14 November 2014

Rindu sangat...

Kenapa aku rindu kan die,
kenapa jiwa meronta nk msg dia,
kemana menghilang wahai putera,
aku menti n terus menanti,
Nak bertegur takot dicaci,
nak bersapa,
takot dibiar,
Nk luahkan takot diketawakan.
aku sedar,
aku tak secantik perempuan diluar,
aku tak sehebat mereka yang pegang diploma atau ijazah,
YAALLAH,bantulah hambamu ni dlm meniti hari2x yg mendatang,,
Sesungguhnya aku sangat rindukan die,
andai die bakal imam ku,
n
bakal memimpin aku n juga
anak-anak ku ke syurgamu,
ko dekatkan kami,
ko berilah aku peluang untuk dicintai n mencintai,
Berilah aku petunjuk yang mana jodoh yg tepat bagiku...
aminn...

Kemana???

Puas hati bersabar,
puas hati menunggu,
Menunggu sang Putera tak kunjung tiba,
penat mengharap,
penat berharap,
bila agak jawapan terjawap,
sabarlah hati,
Sabarlah diri,
andai Putera tu jodoh kami,
kami terima dengan ketentuan Ilahi,
siang malam,
masih terbayang,
Kesana,kemari masih rupa yang sama,
Wahai Ilahi tunjukkanlah petunjuk kepada hambamu ni,
Adakah dia yang berada Dihati.

Wednesday, 5 November 2014

Nak Diet Ooiitt

Salam..hahahha
Tgk tajuk dh tau nk ape..
Compom2x aku nk diet...
Diet.diet.diet..mudah2x berjaya..
Hahahah...doakanlah...
Doa kalian memberi makna bagi aku
Sampai bila aku nk mcmni.
Nak jugak merasa kecik sikit badan..hha
Kalau berjayalah...kalau x berjaya pon xpe...
Boleh masuk group GBS..hahha
Xpe ape2x aku update..
Tp nk diet kne hindari maknan kegemaran aku!!!
Oohh tidak...
COKLAT!!!
HMMM
kne berkorbanlah nampaknya...

Boleh ke???
In shaa Allah...
:-D

Tuesday, 4 November 2014

Cerita Friends F ever saya

nak cerita pasal apa aik,
hmm alhamdulilah si topek tu dah bertunang,
yang lain belum lagi,
kami dah serapat dlu,
mgkin sebab satu peristiwa dulu,
tp aku dah lupakan,
gaduh bukan jalan penyelesaian kan,n pula jalan kepada ke bahagia,
so skrng aku perlu tgk sejauh mana Friend f over kiteorang ni,
...............................................................
Yang lagi sorng tu,
hohohohoohohoho
aarrggghh
aku bengang giler gan die tu!!
kerana pasal bola,
aku nk cubit-cubit die!
memerli bola negeri aku umpama negeri die hebat-hebat belaka,
eee geram...
sekarang entah mana pergi tak tau,
langsung tiada kabar berita.. 

Cerita Baru

Hye lama x update blog...rindunya...
sekarang saya kat rumah kak long,
buat apa??
jaga anak buahlah,
alhamdulilah masih diberi kekuatan n kesihatan untuk terus hidup n terus bersabar n kuat untuk menerima duga ALLAH S.W.T...
banyak  betul dugaan yang saya sekeluarga kena tempuhi,
tp alhamdulilah kami akn hadapi kerana Allah,
berpuluh airmata menitis saban malam ,
kerana memikirkan dugaan demi dugaan yang saya kena tempuh,
in shaa Allah saya pasti boleh!!
Chaiyookk...

Tuesday, 3 June 2014

Berbagai rasa . :'-(

bila hati telah terluka,
bila fikiran menguasai rasa,
bila jantung tak memberi kata,
bila tangan x memberi kerjasama,
aku  terdiam tanpa bicara,
aku terleka tanpa merasa masa berputar,
aku terpana melihat semua ni,
YAALLAH BERILAH HAMBAMU NI KEKUATAN,
BERILAH HAMBAMU YANG LEMAH NI KEBERANIAN,
BERILAH HAMBAMU KECEKALAN,
UNTUK MENEMPUHI DUGAANMU NI,

Sunday, 10 November 2013

Bosan

Harini,hari isnin pukul 1:36 a.m saya menaip blog nie...
sebab ape bosan?
sbb saya xboleh tdo...serious..malam-malam buta taip blog ke x heran,heran xheran nk wat mcmne,dh bosan x tau nk wat pe,so saya pon menaip..huhuhuhuhu.
xtau nk taip ape,so taip jerlah yer ape yg terpikir di kepala hotak saya nie..
harini macam-macam rasa ader,rasa sedih,gembira semua ader...tp harini relax sikit kot dri hari2x sebelum nie..emm xtau nk taip ape dh nie...!oklah selamat malam!.
ehhh...selamat pagi daaaa.. :~D